Garagepoorten

Veiligheid van een sectionale poort


Inbraakbeveiliging

Op onze poorten met het railsysteem APO100R(S) kan een inbraakbeveiligingsset gemonteerd worden. Deze beveiligingsset is gecertificeerd met het SKG keurmerk (Klasse II): het KOMO-attest. Het KOMO-attest bewijst dat onze poorten met het railsysteem APO100R(S) beveiligd zijn tegen inbraak. Onze poorten werden gekeurd volgens Klasse II met de automatisaties van Beninca.


Vingerklembeveiliging

De panelen van onze poorten zijn speciaal ontworpen met een unieke vorm. Deze vorm voorkomt dat je vingers gekneld raken tussen 2 panelen van je poort.


Onderloop- en obstakelbeveiliging, afhankelijk van model en uitvoering

Bij onze elektrisch bediende poorten zijn de motoren op zichzelf, steeds in kracht beveiligd tegen obstakels bij het sluiten van je garagepoort. Voorbeelden van onderloop- en obstakelbeveiliging zijn: bv. fotocellen, lichtgordijnen, luchtdrukcontact in onderrubber, ...


Veerbreukbeveiliging, afhankelijk van model en uitvoering

Het veiligheidsblokkeerwiel zorgt ervoor dat het poortblad gestabiliseerd wordt - zodat het tot stilstand komt - als eventueel een veer zou breken.


Kabelbreukbeveiliging, afhankelijk van model en uitvoering

Deze speciale beveiliging op de onderste rolhouders zorgen ervoor dat het poortblad gestabiliseerd wordt - zodat het tot stilstand komt - als eventueel een kabel zou breken.


Railbeveiliging

Doordat de buitenzijde van de verticale rails volledig gesloten is, wordt er zijdelings van de poort extra bescherming gegarandeerd tegen klemgevaar.


Beveiliging op loopwielen en keerschijven, afhankelijk van model en uitvoering

Onze poorten voor particulier gebruik kunnen voorzien worden van beschermkappen op de wieltjes en de keerschijven, zodat ook hier speciaal beveiligd kan worden tegen klemgevaar.